Long time no bee….

Bee hives covered in snow.

The snow is almost gone now, but we don’t know yet if the winter is over or if it is coming back again. Still very early to say….  Just hope….

Enjoy!  🙂

Hasselblad 503CX Kodak Portra 400 Developed at home in Tetenal C41

Hasselblad 503CX
Kodak Portra 400
Developed at home in Tetenal C41

Hasselblad 503CX Kodak Portra 400 Developed at home in Tetenal C41

Hasselblad 503CX
Kodak Portra 400
Developed at home in Tetenal C41

 

Advertisement

17 thoughts on “Long time no bee….

  • Hej, och tack så mycket!
   Ähum… jag hade planer på att skriva en sån artikel, men det har faktiskt inte blivit av. Jag tror att jag har svårt att skriva instruktioner, jag är mer av typen som vill visa vad man kan uppnå, och förhoppningsvis ge lite inspiration den vägen. Men om du undrar något särskilt så svarar jag mer än gärna! Och jag ska försöka svara betydligt snabbare än jag gjorde den här gången! Ursäkta mig för det, men livet kom emellan, typ… 😉
   Men jag framkallar både 135, 120 och bladfilm 4×5, svartvitt, C41 och E6. Jag har också ett mörkrum där jag kopierar så mycket jag hinner… Scannar alltihop i en Epson V750.

   Tack igen, och förlåt mig för det sena sena svaret….

   • Hej,

    Jag har en pentax 35 mm-kamera men det blir inte riktigt av att köra igång på riktigt när man har digital spegelreflexkamera. Däremot kan jag tänka mig att prova på att skjuta och själv framkalla större format. Jag är intresserad av själva hantverket runtomkring såväl som fotograferandet. Det är något av ett framtidsprojekt jag har, att ta reda på allt som behövs för att ordna med ett minimörkrum och kunna sköta processen själv istället för att förlita sig på ett lab (vilket skulle förta hela charmen). Får se om det någon gång blir av…

    /Martin

    • Härligt! Börja med den du har, så kommer du igång snabbare, sen går allting av sig själv. Pentaxen är utmärkt!
     Jag känner likadant, det är hantverket i hela processen som är så givande. Du kan ju alltid börja med att framkalla din egen svartvita film, då behöver du inget mörkrum, bara en “laddsäck” (tror jag det heter på svenska), en dosa med spiral, lite kemi och någonstans att hänga upp filmen på tork. (Min son bor i en liten etta, och han köpte en ihopvikbar tyggarderob från Ikea, som han hänger upp filmen i, skyddad från damm under torktiden.)
     Sen kan du scanna filmen. Så får du igång känslan för det hela.
     Att titta på sin egen framkallade filmremsa är värt hela universum!!! Du har aldrig skådat något vackrare!! Det är iaf så jag känner det när jag framkallat en rulle. Men var försiktig, det är beroendeframkallande… 😉

  • Thank you very much!
   Tetenal C41, yes, but that is not powder, it is liquid. Very easy to use, and you can choose between 30C or 38C, which fits you best. Very easy and very economic too! Good luck! 🙂

  • Thank you very much! 🙂
   I do not edit, almost not at all, just adjusting levels and crop, and dust removal, nothing else. But I do those things in Lightroom, which is also a very good cataloging system for all images.

 1. Oh my!!! Now I understand you better!!! That IS snow!!! But the snow is beautiful, and gives a lot of light!!!! Much better than rain! (I say that because we need to think about something positive, don´t we? )
  Hugs!!!

Please, share your thoughts

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: